De open structuur in de kantoren vraagt om hulpmiddelen die het geluidsniveau reguleren. De mogelijkheden zijn legio. OFFICE 2 ENJOY heeft zich gespecialiseerd akoestische toepassingsmogelijkheden.

Grote gestoffeerde oppervlakken hebben positieve invloed op de akoestiek in uw kantoor. Akoestische materialen verschillen qua dempingswaarde. Wanneer er niet veel oppervlak beschikbaar is, is het belangrijk de absorptie zo dicht mogelijk naar 100% te brengen. Vulling van minerale wol of speciale foam zijn dan zeer geschikt. Geluid verspreid zich als een schot hagel. Dus is het van belang om zo dicht mogelijk bij de bron (stem) de onderbreking te plaatsen en het geluid te absorberen. Dit geschiedt vaak door middel van een paneel tussen de werkplek, boven het blad uit.  Sommige panelen zijn weliswaar gestoffeerd, maar hebben als binnenwerk hard plaatmateriaal. Dan is de absorptie laag en de dempingswaarde 0,25-0,30. Bij bovengenoemde materialen is de dempingswaarde te verhogen tot ca. 0,95. wat bij gelijk oppervlak veel meer rust in de betreffende ruimte brengt.

Ook overlegzitjes in de vorm van treinbanken, hoge fauteuils,  en dergelijke worden vaak ingezet om de akoestiek, bijvoorbeeld in een kantoortuin te verbeteren.

Heeft u een vraagstuk bet betrekking tot de akoestiek binnen uw kantoor? Leg het ons gerust voor. We helpen u graag!

 

           

Neem contact op